Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

CENTRUL de UROLOGIE UROANDROMED Timisoara Tel 0256-292447 Str.P.Ispirescu nr.6

 
 

TEST POSTCOITAL

TESTUL POSTCOITAL
Testul postcoital, cunoscut si ca testul Sinus-Huhner (dupa cei care l-au imaginat) are scopul de a demonstra posibilitatea fizica a spermatozoizilor de a penetra stratul de mucus cervical si este util in evaluarea infertilitatii. Testul trebuie realizat in apropierea perioadei de ovulatie, cand mucusul este abundent. Femeia se prezinta la cabinetul medical la 2-24 de ore dupa consumarea actului sexual, iar doctorul recolteaza o anumita cantitate din mucusul cervical pe care apoi il examineaza la microscop pentru a determina daca exista sau nu spermatozoizi. La normal, sperma viabila este capabila sa supravietuiasca in stratul de mucus multe ore. In cazul in care nu se pot evidentia spermatozoizi vii sau nu exista nici o urma de sperma, mucusul trebuie supus unor teste speciale in vederea determinarii eventualelor infectii. Alte cauze pentru un test negativ pot fi legate de calitatea spermatozoizilor sau de prezenta unor agenti imuni care le inactiveaza. Diverse probe de ovulatie sau o tehnica defectuoasa de realizare a testului pot sta la baza unor rezultate indoielnice, motiv pentru care in unele situatii testul trebuie repetat. Testul postcoital nu este insa util in aprecierea motilitatii spermatozoizilor catre tubele uterine si nici capacitatea lor de fecundare a ovulului, acestea fiind unele din motivele pentru care testul postcoital nu este la fel de frecvent utilizat de catre clinicile de fertilizare.


Examen al glerei cervicale prelevate de pe colul uterin dupa un raport sexual cu scopul de a analiza compozitia acesteia si de a evalua numarul si mobilitatea spermatozoizilor prezenti.
Testul lui Huhner completeaza spermograma (analiza spermei) in cursul studiului cauzelor unei sterilitati. Prelevarea este facuta la8 ore dupa un act sexual, la cabinetul ginecologului sau la spital cu ajutorul unui specul si al unei pipete. Ea dureaza, cel mult, cateva minute si nu antreneaza nici un efect secundar.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one